• NAYY Kablo
  • Tırnak Batması
  • Kablo
  • Kablosuz Alarm Sistemi
  • İkizpa Kablo
  • Kartal
  • Günün Yemekleri Günün Menüsü
  • HURDACINIZ
  • Şenay Emlak
  • Gıda Boyası
  • Lösev
  • Bylion
  • İYİ ENERJİ
Haberler

Dükkanıma Nasıl Ruhsat Alırım

 

 

Dükkanıma Nasıl Ruhsat Alırım

Perpa Ticaret Merkezi A Blok Yangın Algılama Sistemi bitirilmiş olup İtfaiye tarafından olur raporu verilmiştir. A Bloktaki dükkanların ruhsat almaları açısından bir sorun kalmamıştır. Yangın algılama sisteminin iç tesisatını tamamlayan firmalar ruhsat almak için Şişli Belediyesi’ne başvurabilir.

Şişli Belediyesi’nden geçici ruhsat almış olan kat maliklerimizin kalıcı ruhsata çevirme işlemleri için belediyeye müracaat etmeleri gerekmektedir.

Nasıl Ruhsat Alırım?

Şişli Belediyesi’nden ruhsat alımınızı gerçekleştirebilmeniz için PERPA A Blok Yönetimi tarafından yapımı tamamlanıp dükkanınızın önüne kadar getirilmiş olan Yangın Algılama İhbar Sistemini ve Yangın Söndürme Sprinkler Sistemini dükkanınızın içine çektirmiş olmanız gerekmektedir. Ayrıca, dükkanınızda her 100 m2 için 6 kiloluk yangın tüpü bulunmalı.

Ruhsat başvurunuzdan sonra yetkililer dükkanınızı kontrole gelecek. Bu iki yangın sisteminin dükkanınızın içine çekilmediğini gördüklerinde siz Yangın İhbar Algılama Sistemi ile Yangın Sprinkler Sistemini dükkanınızın içine çektirene kadar ruhsat alma sürecinizi dondurabilirler.

Ruhsatımı Nasıl Alırım?

1. Adım

Öncelikle iş yerinizin ne tür iş yeri olduğunu bilmelisiniz.

İş yeri türleri: sıhhi iş yeri, gayrisıhhi iş yeri, umuma açık istirahat ve eğlence yeri

Sıhhi iş yeri örnekleri: büro/ofis, hastane, tıp merkezi, büfe, bakkal, süpermarket, pasta, ekmek satış yeri, kuaför, lokanta, çay ocağı, çiçekçi, fotoğrafçı, kırtasiye, emlak ofisi…

Gayrisıhhi iş yeri örnekleri: Yiyecek imalatı, ticaret deposu, kuru temizleme, oto yıkama, yiyecek ürün paketleme, matbaa, sanat atölyesi, tahlil laboratuvarı…

Umuma açık yerler örnekleri: dans salonu, çay bahçesi, düğün salonu, oyun salonu, sinema, tiyatro, fuar alanı…

2. Adım

İş yerinizin türünü belirledikten sonra iş yeri türünüze uygun ruhsat başvuru beyan formunu edinin.

Bu metnin altında her iş yeri türü için ruhsat başvuru beyan formları bulunmaktadır. Şişli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü internet sayfasından da indirebilirsiniz.

3. Adım

Ruhsat başvuru beyan formunu doldurun ve başvuruda sizden istenen belgeleri hazırlayın.

4. Adım

Yangın Algılama İhbar Sistemini ve Yangın Sprinkler Sistemini dükkanınızın içine çektikten, yangın tüplerinizi aldıktan sonra sizden istenen bütün belgeleri hazırlayın. Doldurduğunuz beyan formu ile Şişli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Ruhsat Birimine başvurun. Bundan sonra yetkililerin yönlendirmesi ile ruhsat alım süreci devam edecektir.

A Bloktaki Dükkanlar

A Blok'ta bulunan dükkanlar işyeri açma ruhsatı için Şişli Belediyesi tarafından istenen itfaiye uygunluk raporunu alabilmek için zorunluluk haline gelen Yangın yağmurlama ( Sprink ) ve yangın algılama sistemini yaptırmak zorundadır.

Yangın söndürme sistemi proje ve uygulama esasları için anlaştıkları yangın tesisatı uygulama firmalarıyla beraber A Blok Teknik Servisinden bilgi almaları gerekmektedir.

Yangın Algılama Sistemi genel kurulda belirlendiği şekilde A Blok için adresli sistem olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle sistem genelinden farklı marka model dedektör kullanılmamaktadır.

Dükkan sahipleri yangın algılama sistemi için gerekli dedektörleri proje üzerinden sayısı belirlendikten sonra ücreti karşılığında A Blok Yönetimden almaları gerekmektedir.

Sorularınız için

Şişli Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü: Resul ABACI

E-posta: ruhsatdenetim@sisli.bel.tr

Santral: 4443112

Perpa A Blok Teknik Servis: 0212 222 81 43 / 140

 

PERPA DIŞ CEHPE GÖRÜNTÜSÜ ;