Bir fikir ile bir ilke arasındaki en büyük fark aksiyondur. Bir fikrin ortaya çıkışı yer, zaman ve olaya bağlı kalırken, bir ilkenin oluşumu yer, zaman ve olaya meydan okur ; şartlar ne olursa olsun bir ilke, kişi ve grupların bir duruma olan tutumu ,bir aksiyonudur ve yapısı gereği temelde bir amaca hizmet eder. AIESEC için bu amaç, dünya barışını sağlamak ve insanlığı potansiyel gücüne ulaştırmaktır.
Tam da bu noktadan hareketle 1948 yılında 5 farklı ülkeden 6 gencin kurmuş olduğu ve dünyaya nitelikli genç liderler kazandırmayı hedefleyen AIESEC, 1954 yılında Sn. Nihat Gökyiğit’in çalışmaları sonucu Türkiye’de faaliyet göstermeye başlamıştır. Türkiye’de 60 yılı aşkın deneyimiyle 18-30 yaş arasındaki gençlere liderlik tecrübesi sunan AIESEC; Birleşmiş Milletler, Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı ve bazı çatı kuruluşların ardından yalnızca İstanbul’un değil aynı zamanda Türkiye’nin de ekonomisini canlı tutan, yönlendiren Perpa Ticaret Merkezi Yönetimi ile olan partnerliğini duyurmaktan gurur duyar.
Medeniyetlerin gelişime yelken açtığı dünyamızda, geminin bir yolcusu olmak yerine yelkenleri dolduran rüzgar olmayı kendisine amaç edinmiş bir platform olarak sürekli üreten yapısı, başta Türkiye ekonomisine kaldıraç etkisi yaratan İhracata Katkı Projesi kapsamında Global Talent programı olmak üzere gençlere insanların hayatına dokunma şansı veren Global Volunteer programı ve girişimciliğin hızlı yükselişinde girişimlere enerji getirecek Global Entrepreneur programı ile doludizgin çalışmalarına devam etmektedir.
Endüstri 4.0 ile değişen ve dönüşen dünyanın etkileri her alanda karşımıza çıkmaktadır. Bu dönüşümden şirketlerin de hakkına düşen payı alması aslında beklenilir bir sonuçtur. Esas değinmemiz gereken konu şirketlerin ne yapması gerektiğidir. Şirketlerin bu dönüşümü içselleştirmesi için yeni nesil , kendi kişisel gelişimini tamamlamış , çözüm odaklı ve yenilikçi çalışanlara ihtiyacı var çünkü bu çağını takip eden ve sosyal duyarlılığı gelişmiş çalışanlar, şirketin gelişmesine katkıda bulunacak ve şirketin hamle yapması için üstündeki ölü toprağı atmasını sağlayacaktır. Bir başka açıdan globalleşmeyle birlikte devleşen yarışta uluslararası firmalar için ihracatta sürdürülebilir büyüme ve bu tempoyu arttıracak kavramlar önem kazanmaktadır. Özellikle rekabet ve adaptasyon kavramları firmaların ihracatta sürdürülebilir büyüme aşamalarında ivme yaratacak niteliktedirler.
AIESEC, her yıl 5,000’in üzerinde firma ile işbirliği yapıp onlara aradıkları standartlara uygun, uluslararası bakış açısına sahip genç takım arkadaşları sağlamaktadır. Kendi ülkesinin kültürüne ve pazarına hakim, yetenekli, yenilikçi bakış açısına sahip 100,000’den fazla üniversite öğrencisi ve mezuna sahiptir. Dinamik , dili ve pazarı bilen yenilikçi bakış açısına sahip takım arkadaşları, şirketleri rekabette öncü bir konuma getirirken globalleşen süreçlere adaptasyonun sağlaması noktasında da avantaj yaratmaktadır.
Belirtilen noktalardan hareketle AIESEC, İhracata Katkı Projesi kapsamında şirketlerin istekleri doğrultusunda şirketlere yurtdışından alanında deneyimli ve kalifiye insan kaynağı sağlamaktadır. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde partnerlik kuran Perpa Yönetim ve AIESEC İSTANBUL, projenin hedef kitlesini büyüterek Perpa Ticaret Merkezi’nde bulunan şirketlerin yurtdışı satışlarını arttırmak amacıyla Perpa Yönetimi altında bulunan firmalara özel teklifler sunmaktadır. Siz de dönüşen ve her geçen gün globalleşen dünyanın bir parçası olmak,
İhracata Katkı Projesi ile bu sürece adapte olmak istiyorsanız, bilgi edinmek ve kayıt bırakmak için; aiesec.org.tr/şirketler adresini ziyaret edebilirsiniz.